AMADE NEDERLAND

AMADE Nederland is op 14 mei 2014 opgericht als onafhankelijke stichting en is gevestigd in Den Haag. AMADE Nederland heeft in dat zelfde jaar zich gecommitteerd aan UNHCR, de vluchtelingenorganisatie van de United Nations.

 

AMADE Nederland werft fondsen voor projecten ten behoeve van kinderen in noodsituaties voor hulpprogramma's die door UNHCR en andere hulporganisaties als Stichting KLABU worden geïnitieerd en brengt de positie van kansarme kinderen in noodsituaties onder de aandacht. 

 

EVENTS

 

In het najaar van 2014 vond de officiële lancering van AMADE Nederland plaats in het Rijksmuseum in Amsterdam in aanwezigheid van vele prominenten uit Nederland en van UNHCR en als eregast Prinses Caroline van Monaco. De lancering stond in het teken van de internationale campagne van UNHCR ('Time to Act') voor de vluchtelingen uit Syrië die werden opgevangen in kampen in Jordanië. AMADE Nederland ondersteunde deze actie voor de kindvluchtelingen. Daarnaast heeft AMADE Nederland in 2014 een educatief project geïnitieerd door het Rijksmuseum gesteund. 

 

In 2015 organiseerde AMADE Nederland 'Een avond in het Mauritshuis' en in 2016 een gala in het Noordbrabants Museum. Beide avonden stonden ook in het teken van Time to Act. De totale donaties van AMADE Nederland aan de campagne Time to Act bedroegen EUR 145.000.

 

De Ladies Lunches in Rotterdam (2016) en Laren (2015) zijn georganiseerd om het gedachtengoed van AMADE Nederland te verspreiden en de noodzaak van hulp aan kinderen op de vlucht te benadrukken.

 

Het gala dat plaatsvond op 20 april 2018 in het Koninklijk Concertgebouw  stond in bet teken van kinderen op de vlucht. UNHCR heeft meerdere projecten opgezet in diverse landen voor deze kwetsbare kinderen, AMADE Nederland heeft met de opbrengst van dit gala deze projecten van UNHCR gesteund en zal dat in de toekomst ook blijven doen.

 

AMADE Nederland draagt de KLABU foundation een warm hart toe en heeft KLABU een deel van de opbrengst van het gala in het Koninklijk Concertgebouw gedoneerd. KLABU, geïnitieerd en opgericht door Jan van Hövell, zorgt voor sport en spelfaciliteiten in vluchtelingenkampen.

 

MIDDELEN EN KOSTEN

 

De middelen waarmee AMADE Nederland haar doelstellingen nastreeft, worden gevormd door zelfstandige fondsenwerving en het verkrijgen van giften door onder meer het organiseren van evenementen voor particulieren en bedrijven die zich verbonden voelen met de doelstelling. AMADE Nederland beheerst haar kosten. De overheadkosten voor organisatie en werving op jaarbasis bedragen circa EUR 5.000,--.

AMADE Nederland

Alexander Gogelweg 16D

2517 JH Den Haag

The Netherlands

 

 

E-mail

info@amade-nederland.com

 

Tel +31 (0)70 89 15 452

Tel +31 (0)6 11 78 44 95

 

Website AMADE Nederland

www.amade-nederland.com

 

 

Version imprimable Version imprimable | Plan du site
© AMADE Nederland