AMADE NEDERLAND

 
 
Stichting AMADE Nederland werd, op initiatief van Pieter Bogaardt, destijds lid van het het hoofdbestuur en het "executive committee" van AMADE Mondiale in Monaco, in mei 2014 opgericht en is gevestigd in Den Haag. AMADE Nederland zet zich in en komt op voor de rechten van kinderen waar dan ook ter wereld, ongeacht afkomst, nationaliteit, religie, geslacht en geaardheid.

 

AMADE Nederland werft fondsen voor projecten ten behoeve van kinderen in noodsituaties en brengt de positie van kansarme kinderen onder de aandacht. AMADE Nederland is dankbare partner van UNHCR.

 

In het najaar van 2014 vond de officiële lancering van AMADE Nederland plaats in aanwezigheid van de President van AMADE Mondiale, Prinses Caroline van Monaco. De lancering stond in het teken van een Nederlands educatief project van het Rijksmuseum en van de internationale campagne van UNHCR, Time to Act voor kinderen op de vlucht uit Syrië die worden opgevangen in kampen in Jordanïe. AMADE Mondiale en AMADE Nederland hebben deze campagne van UNHCR ondersteund met verschillende door AMADE georganiseerde events, zoals in Nederland 'een avond in het Mauritshuis' (2015), het gala in het Noordbrabants Museum (2016), en de Ladies Lunch in ROtterdam (2016).

 

Het gala in het Koninklijk Concertgebouw dat plaatsvond op 20 april 2018 stond in bet teken van kinderen op vlucht. UNHCR heeft meerdere projecten opgezet in diverse landen voor deze kwetsbare kinderen, AMADE Nederland steunt met de opbrengst van het gala deze projecten van UNHCR en zal dat blijven doen.

 

De middelen waarmee AMADE Nederland haar doelstellingen nastreeft, zullen worden gevormd door zelfstandige fondsenwerving en het verkrijgen van giften door het organiseren van evenementen, van bedrijven en van particulieren die zich verbonden voelen met de doelstelling.

 

AMADE Nederland heeft de ANBI status.

 

AMADE Nederland

Koninginnegracht 19

2514 AB Den Haag

 

E-mail

info@amade-nederland.com

 

Tel +31 (0)70 89 15 452

Tel +31 (0)6 11 78 44 95

 

Website AMADE Nederland

www.amade-nederland.com

 

Website AMADE Mondiale

www.amade-mondiale.org

Version imprimable Version imprimable | Plan du site
© AMADE Nederland